Lav en http tunnel via putty

Til Windows

Download PuTTY (putty.exe). For at oprette din tunnel skal du have en ekstern server til at oprette forbindelse til. Dette kunne være en hjemmeserver, firmaserver eller en, du lejer fra et serverhosteselskab. Når du har en server og en konto, skal du åbne PuTTY og gå til Connection> SSH> Tunnels. Indtast 8080 i Source Port-feltet og vælg den dynamiske radioknap. Klik på Tilføj, og D8080 vises i listen Videresendte porte.

http://stackabuse.com/how-to-tunnel-http-with-ssh/

Sådan skriver du din egen kommentar på gdg.dk

Nu er jeg godt og vel halvvejs igennem 2018. Og har skrevet minimum 1 opslag pr. dag. Efter få måneder fik jeg min trofaste besøgende og kommentarskriver, som jeg ikke vil skrive her, af hensyn til privatlivets fred.

Nu tracker jeg ikke. Så har ikke nogen mulighed for, at se hvor mange eller få eller ingen, som følger med.

Men hvis du nu følger med. Og gerne vil kommentere, men ser det som noget svært. Så tjek denne lille korte gif, som jeg optog med det gratis program LICEcap.

Den viser ret så hurtigt hvor nemt det faktisk er at kommentere. Du kan blot bruge din eksisterende Google, Disqus, Twitter eller Facebook-konto.

enter image description here

Surviv.io - Nem og hurtig Battle Royale til alle.

Så vandt vi endelig i surviv.io

Sådan her kan det omtrentlig se ud i det gratis spil Surviv-IO. Hvis du spiller alene, duo eller som et 4-mands-hold. Her vandt jeg i duo.

Spillet som hedder Surviv.io virker umiddelbart som yet-another-battleroyale-attempt eller YABA.

Men deres gameplay og koncept er nemt at gå til. Det fangede mig ret så hurtigt. For det er nemt og hurtigt at spille multiplayer. Noget som vi kun kunne drømme om i de gamle LAN-party dage.

Sådan her ser spillet ud når du starter.. enter image description here

Prøv selv. Åben surviv.io

Om 10 år har vi ikke ressourcerne til at lave batterier som vi kender det i dag

De sjældne metaller Kobolt og nikkel er tæt på at være væk. Om 10 år skal vi ha fundet afløseren for lithium-ion, som vi kender dem i dag. I biler, mobiltelefoner og bærbare.

Så der skal fut I alternative midler. Der skal forskes i andre måder at lagre strøm, som både er billigt og stabilt. Her laves der forsøg med jern og silicon.

Ellers må vi undvære! Det vil da også være rart, for en stund.

Kilde: nature.com

Sådan fylder du din linux disk op med dummy data

fallocate -l 1G test.img

Med denne kommando skabes der en fil med en hel stribe ligegyldigt data, NUL. Her i dette tilfælde skabes der en 1GB stor fil. Du kunne også skrive fallocate -l 100G test.img - Det vil give en 100GB stor fil. Der skal naturligvis være plads nok. Men det giver vel sig selv.

Disse dummy-filer kan bruges til at teste download & uploadhastigheden.

Eller bruges til at lave lidt ravage. Fylde disken op.

Den kan også bruges til andre benchmark-agtige ting. Såsom at se hvor hurtigt den kan pakkes ned på linux serveren.

Flarum - Fremtidens danske IT-forum?

flarum open source gratis forum

Flarum? Hvad er det? Det lyder umiddelbart lidt mærkeligt. Som navn til et måske banebrydende gratis forum? Jo, det er navnet på et måske banebrydende forum, som er gratis og open source.

I øjeblikket kan det ikke installeres på shared hosts eftersom der skal bruges ssh-adgang for installationen.

Men det arbejdes der på med hastige skridt. Og mange andre fede features, såsom Rewards og reputation.

Hvis der skulle mangle et dansk IT-forum, så kunne jeg godt ønske mig dette software som fundamentet.

Novabench - Gratis holistisk pc benchmark

Når jeg vil finde ud af hvor god en PC eller bærbar yder, benytter jeg tit og ofte programmet Novabench. Det findes i en gratis udgave og pro. Gratis er til privatpersoner og non-profit.

enter image description here

Hent Novabench her.

Jeg har testet husets maskiner.

Fra top til bund: - Min egen med 2014 point (i7, 16GB ram, SSD og RX480). - Midend gameren med 1232 point(Phenom II X4, 8GB, SSD og GTX 660). - Lowend gameren med 659 point (Sempron 3850, 8GB, SSD og GT 640).

Hvad får du selv?

Når du skal sende en CPU, så send den korrekt

Jeg har købt en brugt CPU (Phenom II X4 955) på DBA.

Vedkommende sendte CPU'en som et brev, brevet var genbrug fra noget ala wish. CPU'en var pakket ind i toiletpapir og tape.

Hvad tror du så der sker?

PIN's bliver bøjet under forsendelsen. Og især når det er som et brev. Jeg nåede ikke, at sige GLS eller forsikret pakke inden sælger havde sendt som brev.

Forsendelsen var pga brev-forsendelsen knap 4 dage under vejs.

Men hvordan skal du så sende en CPU?

Du ska sende CPU'en så den ikke risikerer at få bøjet PIN's. Dertil kan jeg anbefale, at sende CPU'en i den originale lille plastikindpakning.

Hvis du ikke har sådan en skal den sendes i en lille kvadratisk kasse, som fores med eks toiletpapir eller andet blødt. Det vigtigste er, at de PIN's ikke bøjes under forsendelsen.

Du kan måske også bruge noget skum.

Hvad ville du selv gøre hvis en CPU skulle sendes?