Fra gyllegas til bobler i øl

https://www.dr.dk/nyheder/penge/gyllebobler-i-oel-og-sodavand

Tænk engang. Om et øjeblik kan vi nyde sodavand og øl med CO2 fra gylle.

Hindringen lige nu er rensningen af gyllegassen. Når den helt rigtige og rene rensning er fundet har vi stort set ubegrænset adgang til rent CO2 til øl og sodavand.

Gad vide om der er mundskænke, som skal smage på sodavand og øl, som næsten er klar og ren? Altså en øl og sodavand med en snert af gylle...

Måske kan det ende med, at forskerne finder en ny banebrydende smag. Øl og snert af gylle. Hvad kunne sådan en øl mon så hedde? Gyls(ala Pils), Gylsner, Gylt, Gylle Classic, Tuborg Brun, IBA(Indian Brown ale).. osv.

Sådan sparer du penge på kort og lang sigt.

  • If I want to watch a movie, and I'm going to watch it right now, then I give myself permission to buy it.
  • If I want to read a book, and I'm going to read it right now, then I give myself permission to buy it.
  • If I want to play a game, and I'm going to play it right now, then I give myself permission to buy it.
  • If I need a tool for a job, and I'm going to use it right now, then I give myself permission to buy it.

5 af de bedste gratis screen recording software

enter image description here

Jeg skulle optage nogle tutorials til mit arbejde. Hvilket program var gratis, mulighed for kontrol over outputtet, pålideligt, forholdsvis nemt og bredt understøttet?

Jo, det var OBS Studio eller Open Broadcaster Software. Det er gratis, det er bredt understøtettet, du har fantastisk kontrol over scener osv, det er pålideligt og filerne fylder minimalt.

Der er ingen grund til 5 forskellige desktop optagere når OBS findes.

Hent & Optag med OBS

HTMLy vs wordpress

Nu har jeg kørt med blogsystemet HTMLy, som virker uden database. Et såkaldt flatless cms. I modsætning til wordpress som bruger database.

I november 2017 begyndte jeg at bruge HTMLy, som mit faste blogsystem på gdg.dk

Antallet af nedetid, ustabilitet, opdateringer eller softwareproblemer eller hacking har været på 0. Det har jeg ikke været vandt til med wordpress.

Det som wordpress mangler i stabilitet og hastighed har wordpress i stedet i funktionalitet og muligheder for temaer.

Hvis du søger et stabilt bloggingsystem kan jeg anbefale dig, at kigge på HTMLy.

Der er dog den hage, at HTMLy ikke har været opdateret i et stykke tid. Nye funktioner skal du derfor se langt efter. Sikkerheden er dog i top.

Gratis SSL for din hjemmeside

Jeg var ved at lave en lille wordpressside, som ikke havde et signed certificate. Derfor kunne jeg ikke benytte sikker krypteret https SSL uden browserne ville brokke sig. Chrome vil helt blokere, firefox vil være mere mild.

enter image description here

Derfor fandt jeg https://www.sslforfree.com/ som hjælper dig med et Let's Encrypt certifikat via ACME domæne validering.

Det er nemt at sætte op i cPanel.

Billige batterier hos Ikea. Genopladelige til 49 kr for 4 stk.

Jeg elsker batterier, især de genopladelige. Det giver strøm til min fjernbetjening, min xbox controller, min fjernstyrede bil og alle de andre dimser, som kræver strøm.

Ofte koster genopladelige AA/AAA batterier godt over de 80 kr for 4 stk. Nogle gange kan du være heldig, at finde 4 stk. AA/AAA til omkring 49 kr.

Men når aldi ikke har batterier på tilbud skal vi finde dem andet steds.. ebay kan også være en hjælp. Men her skal vi være ekstra opmærksomme og bruge tid på research.

Nej, det kan være væsentligt nemmere. For jeg har fundet ud af, at Ikea sælger genopladelige og alm. alkaline batterier. Eks 10 stk AA alkaline batterier til 18 kr!

Eller det som er mest interessant. 4 stk 2450mAh til 49 kr. Og der går rygter om, at batterierne faktisk er af god kvalitet (ingen kilde på det desværre).