Wordpress versus HTMLy - Hvad er bedst?

Jeg mener det er blevet sværre, at skabe trafik til blogs som er baseret på wordpress. For jeg har kørt flere sider på forskellige platforme eller CMS'er. Content Management Systems.

Fra e107 til Joomla

Mine tidligste sider kørte med e107 og PHP-Fusion. Disse sider og platforme var forholdsvis nemme at skabe trafik til. Så kørte jeg videre til Websitebaker, noget som også var nemt.

Så begyndte jeg at lege med Joomla. Igen forholdsvis nemt. Dog lidt mere besværligt at arbejde med indholdet. Men det var hele måden hvorpå Joomla var bygget på.

Efter Joomla ville jeg i gang med Wordpress. Startede domænet pcfif.dk - Og her var det overraskende nemt at skabe trafik. Ingen problemer. Kørte med så få plugins som muligt og et let tema.

Wordpress og mit daværende webhotel begyndte at køre dårligt sammen. Det kørte simpelthen for langsomt til at være motiverende at arbejde med.

flat-file databaseless CMS

Derfor fandt jeg i omkring 2015-16 et nyt CMS, som var helt særligt eftersom det ikke benyttede en database. Altså MySQL var der ikke brug for. HTMLy var et flatless CMS. Det var super hurtigt og meget nemt at arbejde med. Den kode som HTMLy lavede var også meget ren og effektiv. Noget som jeg tror tilsammen gjorde, at jeg fik min bedste og mest trafik-skabende blog, nogensinde.

Og det smarte var, at jeg kunne nøjes med et meget lille webhotel, eftersom jeg ikke skulle bruge database eller processorkraft på plugins og tunge underliggende systemer (såsom wordpress).

Men HTMLy havde det problem, at tagging var gammeldags og fungerede ikke rigtigt. Og så havde HTMLy det med at miste sit eget in-house statistik.

Når jeg havde skrevet en længere tekst og glemte at gemme kladden, mistede jeg hele teksten.

Alle disse brugervenlige-features er rettet og nemme i Wordpress.

Der er bare lige det, at med min nye blog på kit1.dk er trafikken svær at skabe. Det jeg har gjort anderledes er, at installere nogle flere sikkerheds og ydelses-plugins og tracker lidt mere.

Hvorfor er det denne gang blevet sværre at få skabt trafik?

Så jeg undrer mig noget. Hvorfor er det denne gang blevet sværre at få skabt trafik? Kan det være de første 4 måneders tid jeg havde domænet på et andet webhotel med delt IP? Som gør at jeg deler skæbne med 1000 andre domæner. Hvis flere af disse domæner bliver hacket eller har skadeligt indhold, så bliver min side også ramt.

Derfor er det altid vigtigt med dedikeret IP til når du laver egen hjemmeside.